UPISI U NOVU EDUKACIJSKU SEZONU PROSTORA PLUS

UPISI U NOVU EDUKACIJSKU SEZONU PROSTORA PLUS

U tijeku su prijave za upise na edukacijske programe u Prostoru Plus do 1.11.2013.

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus osnovana je kako bi se susretali i educirali pojedinci u izvedbenim praksama.

Neformalnim programom tokom desteljeća svoga postojanja, Udruga je oplemenila i kultivirala nepostojanje sustavnog visokog obrazovanja ovih izričaja u Hrvatskoj, stvarajući nove generacije izvedbenih umjetnika i umjetnica.

Prostor Plus aktivno djeluje u području izvedbenih umjetnosti kroz organizirane radionice, rezidencije, istraživanja, predavanja i projekcije, međunarodne i nacionalne produkcije te kulturne programe u zajednici.

U novoj edukacijskoj sezoni 2013./2014. organiziramo edukacijske cikluse glume i performansa, suvremenog plesa (početni i napredni), trbušnog ft. suvremenog plesa te yoge i baleta.

Kroz neke od edukacijskih programa predviđen je rad na projektu koji će biti predstavljen publici.

Prijave za radionice primamo do 1.11. on online putem ovoga LINKA koji vas nahodi na našu službenu stranicu na kojoj možete provjeriti raspored edukacije.

Više informacija o edukaciji pogledajte u podnožju ovoga teksta.

#

GLUMA I PERFORMANS

Ovim programom pružiti će se uvid u glumački/izvođački proces rada te dati osnove za daljnji rad na sebi kao izvođaču/glumcu. Fokus je na izgradnji 'vokabulara' koji se može koristiti te pružanje alata/instrumenata za kreativni rad. Polaznici će razvijati svoje fizičke, vokalne i mentalne vještine kroz improvizaciju, tehnike opuštanja, vokalne tehnike, vježbe disanja, osvještavanje tijela i osjeta, izgradnju koncentracije, vježbe pokreta.

Cilj je povezati se sa vlastitim tijelom i glasom, naučiti koristiti kapacitete govornog aparata, razviti fizičku fleksibilnost, senzibilnost i ekspresivnost, osloboditi i osvijestiti tijelo, proširiti vidike i otvoriti se emocionalno, ukloniti „ukočenost“ na sceni, održati fokus i koncentraciju, razviti imaginaciju, kreativnost, osjetilnu osvještenost i spontanost, te naučiti kako biti prisutan na sceni.

Ovaj program namjenjen je svim izvedbenim umjetnicima, početnicima i osobama sa iskustvom koji žele unaprijediti svoje izvedbene vještine.

Kroz edukaciju predviđen je rad na projektu koji će biti predstavljen publici.

Voditeljica: Andrea Crnković

Cijena: 220kn/200kn*

uto, čet 19:00-20:30

* za članove

#

SUVREMENI PLES - POČETNI

Kada govorimo o suvremenom plesu mislimo na pokret koji često možete vidjeti u neverbalnim kazališnim predstavama, a i takav pokret pripada plesnoj umjetnosti.

On radi na principu sklada duha i discipline tijela, suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti. Sat uglavnom započinje plesnim treningom na sredini koji je, ovisno o pedagogu, temeljen na određenoj plesnoj tehnici. Nastavlja se s vježbama, plesnim elementima i kombinacijama kroz prostor, zatim učenjem sekvenci od kojih nastaje koreografija ili vođenom improvizacijom.

Nakon što polaznici steknu iskustvo, pedagog im postavlja zadatke koje moraju rješiti svojom kreativnošću i vještinom, a takav izazov postaje ishodište osobnog nadahnuća.

Kroz edukaciju predviđen je rad na projektu koji će biti predstavljen publici.

Voditeljica: Ivana Kalc

Cijena: 220kn/200kn*

pon, sri 20:00 – 21:00

* za članove

#

SUVREMENI PLES - NAPREDNI

Napredni satovi suvremenoga plesa omogućuju dodatnu naobrazbu, treninge i veći intenzitet vježbi nego početni satovi suvremenoga plesa. Namijenjeni su osobama sa iskustvom ili većim znanjem suvrmenih plesnih tehnika. Kao i u početnome tečaju, radi se na principu sklada duha i discipline tijela, suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti. Sat uglavnom započinje plesnim treningom na sredini koji je, ovisno o pedagogu, temeljen na određenoj plesnoj tehnici. Nastavlja se s vježbama, plesnim elementima i kombinacijama kroz prostor, zatim učenjem sekvenci od kojih nastaje koreografija ili vođenom improvizacijom.

Voditelj: Ricardo Freire

Cijena: 240kn/220kn*

pon, sri 18:30-19:45

* za članove

#

BALET

Balet je disciplina koja pokreće cijelo tijelo, s naglaskom na držanje tijela, koordinaciju ruku i nogu te fleksibilnost zglobova i tetiva. Uključuje osnovne položaje stopala, ruku, glave i lica, gdje ulaze koncepti epaulementa, en dehorsa i en dedansa, te pliea i relevea. Svi će oni činiti okosnicu vježbi na štangi i sredini zajedno s elementarnim pokretima: battement, rond de jambi, port debras i temps liei. Kasnija faza uključivati će vezne korake i temeljne skokove. Konačni cilj je integracija u kombinacije kretanja kroz prostor unutar pravila baleta, a ipak individualno i slobodno.

Voditelj: Tomislav Mužević

Cijena: 220kn/200kn*

pon, sri 17:00-18:00

* za članove

#

TRBUŠNI ft. SUVREMENI PLES

Upoznajemo tradicionalne pokrete iz trbušnog plesa te poseban naglasak stavljamo na pravilnu tehniku koju usavršavamo kroz razne drillove. Učimo kako se kretati kroz prostor koristeći tehnike iz jazza i suvremenog plesa što će polaznicima dati uvid kako kombinirati trbušni ples sa spomenutim tehnikama. Osim što je odlična tjelesna i mentalna vježba, trbušni ples pozitivno utječe na samopouzdanje žene (i muškaraca).

Voditeljica: Sara Šaršon

Cijena: 250kn/220kn*

uto, čet 20:45 – 22:00

* za članove

#

YOGA

U potrazi za ravnotežom, gradeći snagu, izdržljivost, suoćavajući se sa strahovima, otkrivajući granice i puteve kako ih proširiti, ekspanzija, povezivanje nepovezanih djelova našeg tijela i uma… Yoga znači jedinstvo, sjedinjenje. Asana je stav, tjelesni položaj. Vinyasa krama je postupak povezivanja. Povezivanje tijela i daha, daha i duše…

Yoga se prakticira prema tradiciji Sri T. Krishnamacharye, Sri K. Pattabhi Joisa...

Voditelj: Mišel Periša

Cijena: 1xtjedno 100kn/90kn*; 2xtjedno 200kn/180kn*; 3xtjedno 250kn/225kn*; 4xtjedno 300kn/270kn*; 5xtjedno 350kn/315kn*; drop in 30kn

pon, sri, pet 08:00-10:00 / uto, čet 17:00-18:30

* za članove

#

INTENZIVNE RADIONICE I REZIDENCIJE

Kroz intenzivne radionice pojedinac ostvaruje mogućnost kako razvoja plesnih i izvedbenih tehnika tako i rada na vlastitim autorskim radovima s gostujućim pedagozima.

U edukacijskoj sezoni planiramo ostvariti suradnju sa

Brunom Isakovićem; Studiom za Suvremeni ples/ZG; Matejom Bučar (DRUM/SLO); Larisom Lipovac (TALA); Andrejom Mirčevom; Ekscenom/ZG i mnogim drugima.

#

GDJE SMO?

TU SMO :D

Molekula, Delta 5/I, Rijeka

#

Za više informacija obratite nam se putem elektroničke pošte na Turn on JavaScript! ili mobilnog telefona 091 537 9969 ili 091 7837654 ili posjetom na web stranicu www.prostorplus.hr

Radujemo Vam se! :D

Vaš Prostor Plus

05.10.2013.

nema